20 Μαίου 2023

9:00
Σήμερα σκοπεύουμε να γλυκάνουμε τους συμμετέχοντές μας για τα καλά, αφού το μάθημά μας θα περιστρέφεται γύρω από συνταγές γλυκών με μέλι. Αλλά πρώτα, ας απολαύσουμε το πρωινό μας παρέα.
10:00
Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το μέλι και τις ιδιότητές του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην πρώτη μας συνταγή: λαχταριστή τάρτα με μέλι, σε τραγανό χειροποίητο φύλλο!
11:30
Συνεχίζουμε με μια συνταγή που μοσχοβολάει Κύπρο και Ελλάδα! Μπισκότα με μέλι, πορτοκάλι και αμύγδαλο. Απλά, ελαφρά, τραγανά και πάνω απ’ όλα, απολαυστικότατα! Οι ζεστές μυρωδιές της κανέλας, του γαρίφαλου, του μοσχοκάρυδου και του πορτοκαλιού πλανώνται στον αέρα και μας ξετρελαίνουν.
12:00
Προχωράμε ακάθεκτοι το γλυκό μας ταξίδι με ένα ανάλαφρο και άκρως απολαυστικό επιδόρπιο. Πλούσια, κρεμώδης και… light, η μους σοκολάτας με αβοκάντο, μπανάνα και μέλι έχει ενθουσιάσει κάθε συμμετέχοντα της Ακαδημίας.
12:30
Η σοκολατομανία συνεχίζεται! Φτιάχνουμε μικρά σοκολατάκια με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς. Με τέσσερα απλά υλικά, δημιουργούμε πεντανόστιμες γλυκές μπουκιές, κατάλληλες για κάθε ώρα.
13:00
Τελειώνουμε το σεμινάριό μας με ένα δροσιστικό σορμπέ κεράσι με μέλι! Έτοιμο σε πέντε λεπτά, το vegan και healthy παγωτάκι μας με το πλούσιο χρώμα και την ακόμα πιο πλούσια γεύση είναι το ιδανικό κλείσιμο για την ημέρα μας!
13:00
Η ώρα που περίμεναν όλοι έφτασε! Η γευστική δοκιμή των γλυκών ξεκινάει και η Ακαδημία γεμίζει χαρούμενες φωνές και χαμόγελα!

Συνταγές Σεμιναρίου

Τάρτα με μέλι σε τραγανό χειροποίητο φύλλο

Μους σοκολάτας με αβοκάντο, μπανάνα και μέλι

Σορμπέ κεράσι με μέλι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X