8 Ιουλίου 2023

9:00

Ένα καλοκαιρινό πρωινό Σαββάτου ξεκινάει στην Ακαδημία μας με τους συμμετέχοντες να καταφθάνουν. Σήμερα θα «ταξιδέψουμε» στην άλλη άκρη της γης, με υπέροχες παραδοσιακές Μεξικάνικες συνταγές. Μετά τον απαραίτητο πρωινό καφέ, αρχίζει η παράδοση του μαθήματος από τον σεφ μας.

10:00

Αφού παρακολουθήσαμε την υπέροχη εισαγωγή του σεφ, πάμε να ετοιμάσουμε τις Εντσιλάδας μας, τορτίγιες γεμισμένες με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας, μεξικάνικα μπαχαρικά, καλαμπόκι, αβοκάντο και λιωμένα τυριά!

10:30

Συνεχίζουμε με Τάκος αλ Παστόρ, τραγανές πιτούλες τορτίγιας δηλαδή, με κρέας, ανανά, γουακαμόλε, ξινόκρεμα και φυσικά  λεμονάκι λάιμ για το σερβίρισμα.

11:30

Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό για τη μεξικανική κουζίνα, είναι ότι διαθέτει πολλές, πεντανόστιμες χορτοφαγικές επιλογές. Φτιάχνουμε λοιπόν Χορτοφαγικά Μπουρίτος, γεμισμένα με ρύζι «Μαμασίτα», σάλτσα ντομάτας “pico de gallo”, χυλό από φασόλια, γουακαμόλε και ξινόκρεμα, τα πιο βασικά συνοδευτικά της Μεξικανικής κουζίνας, τα οποία και μαθαίνουμε να φτιάχνουμε από την αρχή, με τον παραδοσιακό τρόπο, υπό την καθοδήγηση του σεφ.

13:00

Κλείνουμε το μάθημά μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο, φτιάχνοντας σπιτικούς λουκουμάδες “Churros” που μοσχοβολάνε κανέλα και βανίλια, με συνοδεία σάλτσας από ζεστή σοκολάτα!

Συνταγές Σεμιναρίου

Τάκος αλ παστόρ

Χορτοφαγικό Μπουρίτο (Burrito) με κόκκινη πιπεριά

Λουκουμάδες τσούρος “Churros”

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X