14 Ιανουαρίου 2023

9:00
Άλλο ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία και οι καλεσμένοι μας άρχισαν να καταφτάνουν. Το σημερινό σεμινάριο είναι αφιερωμένο στα μαγειρευτά της κατσαρόλας!

Κερνάμε καφέ και πρωινό για την απαραίτητη ενέργεια και ο σεφ ξεκινά την παράδοση του μαθήματος!

09:30
H παράδοση του μαθήματος τελείωσε και οι συμμετέχοντες αρχίζουν να ετοιμάζουν τις σημερινές δημιουργίες υπό τις οδηγίες του σεφ Πετεβίνου!

Μαγειρευτά στην κατσαρόλα χωρίς ζεστό, αχνιστό ψωμί δεν γίνεται, έτσι ξεκινάμε φτιάχνοντας ψωμί με σόδα. Παραδοσιακά σερβίρεται με βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα ή με καπνιστό σολομό, τηγανητό χέλι ή μπέικον.

10:00
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας βοδινό με λαχανικά ψημένο σε μπύρα! Τρυφερό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους και φρέσκα λαχανικά σιγοψημένα μέσα σε ξανθή ή μαύρη μπύρα! Οι μυρωδιές που αναδύονται στην κουζίνα της Ακαδημίας απο τις κατσαρόλες είναι υπέροχες και οι συμμετέχοντες μας ανυπομονούν για την συνέχεια!
11:00
Για συνοδευτικό των μαγειρευτών της κατσαρόλας δεν υπάρχει κάτι πιο νόστιμο από ένα καλοφτιαγμένο πουρέ. Ο σεφ Πετεβίνος μας δείχνει την συνταγή για ένα πεντανόστιμο πουρέ πατάτας με κουρκουμά και ρόδι με κουκουνάρι για γαρνίρισμα.
12:00
Σειρά έχουν τα χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με γλυκό κόκκινο κρασί. Συνήθως φτιάχνεται με κουμανταρία ή μαυροδάφνη και ψήνεται με θυμάρι και δεντρολίβανο, ενώ σερβίρεται με την σάλτσα του και τις πατάτες πουρέ που ετοιμάσαμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια οι σημερινοί μας μαθητές ετοίμασαν υπό τις οδηγίες του σεφ μας ένα νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με κριθαράκι και πέστο βασιλικού, μαγειρεμένο με λευκό ή ροζέ κρασί και σκληρό τυρί όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι. Οι φιλοξενούμενοι μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο αφού οι μυρωδιές είναι ακαταμάχητες!

13:30
Το σημερινό μας σεμινάριο έφτασε στο τέλος του με την τραπεζαρία της Ακαδημίας μας να είναι γεμάτη χαμόγελα! Ήρθε η ώρα που οι συμμετέχοντες μας περίμεναν από το πρωί, να απολαύσουν όλοι μαζί τα εύγευστα πιάτα που ετοίμασαν!

Συνταγές Σεμιναρίου

Βοδινό με λαχανικά και μπύρα

Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με γλυκό κόκκινο κρασί

Κοκκινιστό κοτόπουλο με κριθαράκι και πέστο βασιλικού

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X