1 Ιουλίου 2023

9:00

Η Ακαδημία μόλις άνοιξε και οι συμμετέχοντες ξεκινούν σιγά-σιγά να εμφανίζονται. Το σημερινό πολύ ενδιαφέρον μάθημα ξεκινά σε λίγα λεπτά, όχι όμως χωρίς ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ και φυσικά, ένα λαχταριστό πρόγευμα για να τον συνοδεύει!

09:30

Ξεκινάμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ ιδιαίτερη συνταγή, πίτσα με γαρίδες και φρέσκα λαχανικά. Οι γαρίδες «παντρεύονται» υπέροχα με τη σάλτσα ντομάτας, τη μυρωδάτη ρίγανη και την φρεσκοψημένη ζύμη της πίτσας. Ντοματίνια, ραπανάκια και φρέσκα ρόκα, προσθέτουν στην πίτσα μια απρόσμενη φρεσκάδα.

10:00

Όσο ψήνεται η πίτσα συνεχίζουμε με μία συνταγή με ασιατική «χροιά»: σολομό στο γκριλ με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με κουρκουμά και πασπαλισμένο με τραγανό κρεμμύδι. Ένα υπέροχο κυρίως πιάτο, που είναι ταυτόχρονα γευστικό και θρεπτικό.

11:30

Δε θα μπορούσε να λείπει από το σημερινό μας μάθημα μία κλασική κι αγαπημένη συνταγή: λεμονάτο φρέσκο ψάρι ψημένο στη λαδόκολλα! Αρωματίζουμε φιλέτα τσιπούρας με φρέσκο θυμάρι και φέτες λεμονιού και οι μυρωδιές μας «μεταφέρουν» στη στιγμή σε μία κυπριακή ψαροταβέρνα κοντά στη θάλασσα!

12:00

Από την Ισπανία μάς έρχεται το τελευταίο μας πιάτο, αφού φτιάχνουμε παέγια με ανάμεικτα θαλασσινά τα οποία «σβήνουμε» με κρασί κι αρωματίζουμε με σκόρδο και σαφράν.

12:00

Κι αφού οι λεμονάτες γεύσεις πάνε πακέτο με τα θαλασσινά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσουμε το σεμινάριο από ένα φρεσκοψημένο μάφιν λεμονιού, το οποίο θα αποτελέσει τον γλυκό επίλογο σε πεντανόστιμες συνταγές.

Συνταγές Σεμιναρίου

Λεμονάτο φρέσκο ψάρι ψημένο στη λαδόκολλα

Πίτσα με γαρίδες και φρέσκα λαχανικά

Σολομό στο γκριλ με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, πουρέ πατάτας και τραγανό κρεμμύδι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X